Je danst zoals je bent

Sport lessen

Body Fit

Body fit is een actieve les die voornamelijk gericht is op het verbeteren van je conditie. De naam Body Fit geeft al aan dat er van verschillende vormen gebruik gemaakt kan worden, want je kan op verschillende manier werken aan een Fit lijf. Wel allemaal op muziek natuurlijk en je kan hierbij denken aan Aerobics, Steps, Salsa invloeden, maar ook dansante conditievormen. Deze workout is een prima manier om in conditie te blijven. Daarnaast is er in de les ook altijd aandacht voor spierverstevigende oefeningen. De les is voor volwassenen en wordt gegeven in de avond.

Opbouw van de les
Na deze workout, die varieert in stijl per les blok is er even aandacht voor de overschakeling naar het spierverstevigende gedeelte. Dit middels een marchout en stretch. Tijdens het spierverstevigende gedeelte komen vooral de buikspieren aan bod komen. Met een heerlijke cooling down kom je dan weer tot rust om voldaan de les uit te kunnen wandelen.

Kledingvoorschrift
Het is prettig om kleding te dragen waarin je makkelijk kunt bewegen. Een shirt en sportbroek of iets dergelijks. Wat het is daarin ben je vrij. Aerobics of fitness schoenen en een handdoek voor op het matje.

Pilates

Onze Pilates docent is een voormalig danser en dansdocent en heeft zich sinds een aantal jaren toegelegd op Pilates. Pilates is een uitgelezen manier voor voormalig actieve sporters, maar ook voor mensen met een minder getraind lijf, om actief bezig te zijn met het hele lichaam. Pilates biedt via heerlijke, intensieve spierbeheersing zonder zwaar springwerk alles waaraan een lichaam behoefte heeft. Het houdt je lijf soepel en krachtig. Dat is goed voor iedereen die van zijn lichaam houdt en graag in goede conditie blijft.

Welke effecten heeft Pilates op het lichaam
De Pilates methode bevordert harmonisch en evenwichtige spierontwikkeling en spierkracht. De nadruk ligt op een correcte ademhaling en de juiste balans tussen kracht en souplesse. Daarbij vormen de buik en de onderrug (het Powerhouse) het centrum van kracht. Niet alleen de souplesse, balans en het coördinatievermogen verbeteren, de effecten van stress en blessures verminderen. Ook nek-, schouder-, en lage rugklachten nemen af of verdwijnen. De oefeningen zijn gebaseerd op gerichte, gecontroleerde en intensief eenvoudige bewegingen. Ze zijn afgestemd op de behoefte van de leerling, die steeds wordt gestimuleerd weer nieuwe grenzen op te zoeken of juist te verleggen. Dat maakt de lessen toegankelijk voor elke leeftijd en elk conditieniveau. Tijdens de lessen werkt iedereen op zijn eigen niveau, variërend van rustig tot zeer intensief. Na een gratis proefles kunnen we overleggen wat voor jou het beste instapniveau is.

Lesopbouw
Elke les begint met een warming-up, waarbij we de nek en schouders losdraaien, op- en afrollen en stretchoefeningen doen. Vervolgens focussen we op de ademhaling en zetten de basishouding stap voor stap neer. Daarna volgen de grondoefeningen, waarbij er veel aandacht is voor de buik- en rugspieren. Ook de bovenbenen, dijbenen en bilspieren komen aan bod. Tussendoor besteden we aandacht aan het oprekken van spieren, vooral de achterkant van de benen en de onderrug. Via “twists” (rustige yoga-poses) draaien we de rug los. Intensieve oefeningen (krachtige spieren) en rustige poses (soepele spieren) wisselen elkaar af. We sluiten de les af met een cool-down: relaxen, rustige buikademhaling en even helemaal wegzakken.

Kledingvoorschrift
Het is prettig om kleding te dragen waarin je makkelijk kunt bewegen. En tijdens de les is wenselijke om een handdoek bij je te hebben en dikke sokken met eventueel antislip noppen.

Salsaerobics

Salsaerobics is een geweldige dynamische workout. De meeste kennen ZUMBA wel en in een net iets ander jasje heet het Salsaerobics. Maar ook hier dansen we op heerlijk opzwepende muziek met verschillende ritmes als salsa, merenque, bachatta, cumbia, enzovoort. Al deze ritmes komen uit de verschillende Caribische landen zoals Cuba, Columbia en de Dominicaanse Republiek. Ook de heerlijk energieke dansmuziek komt voorbij. Gedurende de les wordt aandacht besteed aan bewegingen die veel controle vereisen van de romp, het middengedeelte van het lijf. Dit draagt bij aan sterkere buik- en rugspieren.

Lesvorm
Tijdens de les wordt gebruik gemaakt van duur- en intervaltrainingsmethoden om een hoog activiteitsniveau te bereiken en daardoor een hoog calorisch verbruik heeft. Je leert eens per 1 a 2 weken een nieuwe choreografie die dan weer toegevoegd wordt aan het repertoire en door herhaling wordt deze je eigen. Je kan je er volledig in laten gaan en met een heerlijk moe maar zeker voldaan gevoel aan de dag beginnen. Kracht is belangrijk om het op een goede manier uit te kunnen voeren en regelmatig zitten in de choreografieën krachtonderdelen verpakt. En met een cool-down kom je weer tot rust om ontspannen de deur uit te wandelen. Salsaerobics is evenals Zumba laagdrempelig. De passen worden op een makkelijke manier gepresenteerd in een vrolijke sfeer. Je wordt vanzelf vrolijk en kunt niet stil blijven staan.

Kledingvoorschrift
Het is prettig om kleding te dragen waarin je makkelijk kunt bewegen. Een shirt en tricot broek of iets dergelijks. In ieder geval iets waar je je prettig in voelt. Danssneakers zijn heel prettig om tijdens de les te dragen maar ook fitness of aerobics of schoenen met een beperkt profiel voldoen goed.