Je danst zoals je bent

Peuterballet & Kleuterballet

Peuterballet

Onze peuterballet lessen zijn speciaal ontworpen voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar oud om op een speelse manier kennis te maken met de wereld van ballet. De lessen zijn gericht op het ontwikkelen van motorische vaardigheden, creativiteit en zelfvertrouwen, allemaal op een toegankelijke manier. Onze ervaren docenten zorgen voor een veilige en stimulerende omgeving waar peuters kunnen dansen, bewegen en plezier hebben. Door middel van muziek, verhalen en beweging leren de kinderen de basis van ballet en krijgen ze de kans om hun eigen creativiteit en expressie te uiten. Schrijf je peuter vandaag nog in voor een GRATIS proefles peuterballet en ontdek de magie van dansen!

Lesvorm
De les duurt een half uur, een lengte die past bij de concentratieboog van deze kinderen. Tijdens de les zijn de kinderen alleen met de docent. Als ouder/verzorger kan je tijdens de les plaats nemen in de kleedkamer waar je eventueel op een scherm de les kunt volgen. Als de kinderen 4 zijn stromen ze door naar het kleuterballet of kleuterdans. Zie voor de lestijden het lesrooster.

Kledingvoorschrift
In deze lessen is het dragen van een roze balletpakje en roze balletschoenen verplicht. Dit hoeft uiteraard niet voor de proefles en ook niet meteen voor de eerste lessen daarna. De haren moeten vastzitten met een elastiekje en/of speldjes.

Kleuterballet

Deze les is voor de 4-6 jarigen, waarbij de kinderen op een speelse manier kennismaken met de basiselementen van klassiek ballet. Maar er ook aandacht is voor de motorische ontwikkeling die deze kinderen meemaken en de daarbij behorende bewegingsmogelijkheden. Ook is er aandacht voor ritmiek en bewegen in de ruimte. De les wordt altijd gegeven in de vorm van een thema en wordt ondersteund door verschillende soorten muziek, van kinderklassiek tot en met Efteling- Disney en andere en kinderliedjes.

Lesvorm
De les duurt 45 minuten, een lengte die bij de concentratieboog van deze kinderen past. Tijdens de les zijn de kinderen alleen met de docent. Als ouder/verzorger kan je tijdens de les plaats nemen in de kleedkamer waar je eventueel op een scherm de les kunt volgen. Als de kinderen 6+ zijn kunnen ze doorstromen naar Klassiek ballet waarbij er meer aan de barre gewerkt gaat worden en de basis verder uitgediept wordt. Ook is het mogelijk om als 6 jarige door te stromen naar andere stijlen zoals jazzdans en hiphop. Uiteraard kan er dan eerst een proefles(sen) gedaan worden om een goede keus te kunnen maken. Zie voor de lestijden het lesrooster.

Kledingvoorschrift
In deze lessen is het dragen van ons roze balletpakje en de roze leren balletschoenen verplicht. Dit hoeft uiteraard niet voor de proefles en ook niet meteen voor de eerst lessen daarna. De haren moeten vastzitten met een elastiekje en/of speldjes.