Je danst zoals je bent

Hiphop

Hiphop mini

Deze les is voor de 4-6 jarigen, waarbij de kinderen op een speelse manier kennismaken met de basiselementen van verschillende dansvormen. Er is aandacht voor de motorische ontwikkeling die de kinderen meemaken en de daarbij behorende bewegingsmogelijkheden. Het is een dansante en energieke les waarbij diverse hiphopstijlen en muzieksoorten aan bod komen. Rondom een thema worden de leerlingen op een speelse manier meegenomen naar hiphop.

Lesvorm
Deze les is op vrijdag van 16:45 tot 17:30. De les duurt 45 minuten, een lengte die bij de concentratieboog van deze kinderen past. Tijdens de les zijn de kinderen alleen met de docent. Als ouder/verzorger kan je tijdens de les plaats nemen in de kleedkamer waar je op een scherm de les kunt volgen. Als de kinderen 7 zijn kunnen ze doorstromen naar de hogere groep hiphop en/of klassiek ballet. Uiteraard kan er dan eerst een proefles(sen) gedaan worden om een goede keus te kunnen maken. Zie voor de lestijden het lesrooster.

Kledingvoorschrift
In tegenstelling tot de les kleuterballet is er voor deze les geen specifiek kledingvoorschrift. Wel is het dragen van gymschoenen of binnen sneakers verplicht. Dit hoeft uiteraard niet voor de proefles en ook niet meteen voor de eerst lessen daarna.

Hiphop

Hip hop is rond de jaren 90 van de vorige eeuw uit de Verenigde Staten overgekomen en heeft vooral door de vele dansclips op TV bekendheid gekregen. Het is een krachtige dansvorm met dynamische bewegingen. Hiphop is een combinatie van een aantal dansstijlen uit de Hiphop-cultuur. Een groot aantal van deze dansstijlen worden beoefend in onze hiphop lessen.

Dansvormen
Zomaar even een greep uit de stijlen die regelmatig voorbij komen:

  • Hip Hop fast en lyrical. Deze zijn ontstaan vanuit de streetdance waarbij zowel op de beat gedanst wordt als op het ritme van de tekst, melodie en betekenis van de tekst.
  • New York House & Newstyle house.
  • Poppin (electric boogie) die je vloeiende bewegingen leert maken als wave door je hele lichaam en daarnaast hits en illusies.
  • Lockin, de funky dansstijl.
  • Breakdance

Naarmate je ouder wordt zullen de stijlen steeds herkenbaarder zijn in de les. Dit boeiende en afwisselende aanbod van stijlen en flitsende bewegingen maakt dat de hiphop les echt van deze tijd is. Kort gezegd een uitdagende hedendaagse les.

Kledingvoorschrift
Wat de leerlingen tijdens de les dragen aan danskleding in niet voorgeschreven door de dansschool. Wel is het de bedoeling dat de leerlingen dansbare kleding dragen. Dus zelf gekozen dans- en sportkleding waarin makkelijk bewogen kan worden. Tijdens de voorstellingen en optredens is het dragen van zwarte schoenen verplicht. Dus bij het aanschaffen van dansschoeisel is het verstandig daar rekening mee te houden.