Balletschool Margot Bierens Balletschool Margot Bierens Balletschool Margot Bierens Balletschool Margot Bierens Balletschool Margot Bierens Balletschool Margot Bierens Balletschool Margot Bierens

Gouden jaar 2018-2019

Geplaatst op 16 augustus 2018

Balletschool Margot Bierens bestaat 50 jaar en viert dit hele jaar feest.

Wat kun je allemaal verwachten?

Gouden ontvangst: We gaan je in het nieuwe schooljaar feestelijk ontvangen in een balletschool met een gouden randje.

Gouden ticket:Eind september ontvang je van ons een gouden ticket als klein cadeautje.

December gouden feestmaand: Ook de maand december zal een gouden tintje hebben met een gouden lekkernij.

Gouden feestdag op 9 februari 2019:Op zaterdag 9 februari vieren we met de hele balletschool feest. We starten in de middag met een dansant kinderfeestje voor iedereen van 5 - 10 jaar. Daarna zijn de jongere tieners aan de beurt. Voor jullie gaan we die dag een gouden dansworkshop met extra's organiseren. In de avond is het feest voor iedereen van 15 jaar en ouder. We duiken zo'n 50 jaar terug in de tijd en komen dan uit bij de seventies. Een swingende '70 discoparty staat jullie te wachten.

Goud van Oud op zondag 7 april:Op deze dag tonen we van 11.00 - 14.00 uur Goud van Oud in de balletschool. Je kunt genieten van hopelijk 50 jaar aan foto en film beelden.

Gouden dansvoorstelling: Op 22 en 23 juni laten we onze gouden dansvoorstelling zien in theater De Leest te Waalwijk.

ZOMERDANSLESSEN!

Geplaatst op 27 juli 2018

-              dinsdag 3 juli van 19.30 - 20.45 uur

-           dinsdag 10 juli van 19.30 - 20.45 uur

-           dinsdag 17 juli van 19.30 - 20.45 uur

-           dinsdag 31 juli van 19.30 - 20.45 uur

-           dinsdag 7 augustus van 19.30 - 20.45 uur

-           dinsdag 14 augustus van 19.30 - 20.45 uur

 

 

Op 6 avonden gedurende de zomerstop gaat  Cynthia het zomerdansen verzorgen. Het is een conditionele krachtles waarbij buik, billen, benen,  eenvoudige dans en zumba maar vooral lekker zweten centraal staan.

De 75 minuten lessen worden aangeboden op de volgende avonden:

De lessen kosten  € 5,00 per les en zijn los van elkaar te volgen. Het geld is voorafgaand aan de les  contant aan Cynthia te betalen.                    

De lessen zijn voor alle volwassenen die bij de balletschool dansen en ongeacht welke les je volgt. Volwassen leeftijd is in de danswereld vanaf 16 jaar. Dus voor iedereen van 16 jaar en ouder. Maar ook je buurvrouw of vriendin is welkom. Als je al weet welke dag(en) je wilt komen, is het fijn om dit even te melden op het intekenformulier wat in de balletschool ligt zodat Cynthia al een beetje een indruk krijgt van de animo. Uiteraard ben je ook zonder aanmelding van te voren welkom. En wie ook welkom zijn, is je buurvrouw of een vriendin.

Voorstelling "Er is geen weg naar geluk, geluk is de weg"

Geplaatst op 15 november 2016

Een meisje met een rood jurkje aan, ze is een jaar of 6, neemt je mee op haar reis door het leven. Tijdens haar reis groei je met haar mee, ze wordt ouder en ervaart situaties die in het leven op je pad komen. Denk aan gevoelens als angst, geluk, verdriet en ook blijdschap en plezier. Vaak zijn we op zoek naar het geluk, maar wat als geluk de weg is? Het maakt niet uit wie je bent, waar je bent of waar je jouw geluk uit haalt. Geluk moet je kunnen en willen zien en voelen, zelfs in de kleine dingen. Op zaterdag 24 juni 2017 dansen we één voorstelling om 19.00 uur en zondag 25 juni 2017 dansen we twee voorstellingen om 12.00 uur en 15.30 uur in theater de Leest in Waalwijk. De hele balletschool doet mee aan de voorstelling met uitzondering van de sportlessen. De peuter- en kleuterlessen doen op zondag mee aan één van de twee voorstellingen, hierover worden de ouders nog geïnformeerd. De week voor de voorstelling, zaterdag 17 juni is de generale repetitie ook in het theater in Waalwijk. De generale repetitie begint om 9.00 en zal duren tot 13.00 uur. Met uitzondering voor de peuters en kleuters, zij worden later verwacht. Ook hierover worden de ouders te zijner tijd geïnformeerd. Zet de data nu alvast in je agenda want dit mag en wil je natuurlijk niet missen!

Musicalvoorstelling "Alice in Musicalland"

Geplaatst op 2 juli 2016

Zondag 10 juli musicalvoorstelling "Alice in Musicalland" om 12.15 en 14.00 uur in theater Artemis, Den Bosch. Kaarten

verkrijgbaar in de balletschool.

Zomerkampen 2016

Geplaatst op 6 april 2016

We gaan dit jaar alweer voor de 17e keer met de Balletschool op ZomerDANSkamp in Beekbergen en uiteraard ga ik weer mee. Ben jij ook (weer) van de partij?

Wat is het ZomerDANSkamp:

Zomerdanskamp is een week genieten met leeftijdsgenoten. Midden in de bossen heb je een week lang plezier. Je doet bosspelen, speurtochten, zwemmen, verstoppertje, zingen bij het kampvuur en nog veel meer. En voor de oudsten ook nog survival, nachtprogramma, bezoek aan de stad en uit je dak gaan in de disco. En als klap op de vuurpijl ga je ook nog iedere dag 2 uur dansen. Hierbij krijg je steeds andere dans vormen aangeboden door de dansstafleden.  De sjoka’s (6 t/m 8 jaar) krijgen alleen een recreatief programma aangeboden en gaan dus niet iedere dag dansen. Deze Zomerkampen, van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie, worden al bijna 60  jaar georganiseerd door een enthousiaste groep van 600 vrijwilligers, waar ik ook al ruim 30 jaar deel van uit maak. En daarvoor ben ik vele jaren mee geweest als deelnemer. Je slaapt die week met maximaal 10 leeftijdsgenoten in een grote tent en eet met elkaar aan je tafel. 10 van deze tenten vormen een “dorp”, waarvan er in totaal 7 zijn. Iedere tent heeft zijn eigen tentleiding en daarnaast heb je per dorp nog twee stafleden, die er met de leiding voor zorgen dat je een te gekke week zult hebben.

Op het terrein is een blokhut aanwezig waar tijdens de weken allerlei lekkernijen te verkrijgen zijn. Het eten wordt verzorgd door een professioneel cateringbedrijf dat ook op het zomerkampterrein aanwezig is. Verder is er een volledig ingerichte EHBO post op het terrein.

Ook je broer, zus, vriendin, buurmeisje enzovoorts zijn van harte welkom om via ons mee te gaan. In dat geval is het ook mogelijk om op het Zomerkamp te gaan, als je broer niet zo'n zin heeft in dansen, dan ga je in plaats van 2 uur per dag dansen een ander recreatief programma doen.

Download hier de brief om je aan te melden: Zomerkampen 2016

IAG Dansspektakel

Geplaatst op 5 april 2016

Het IAG event komt eraan! Ook dit jaar gaan we met de balletschool weer mee doen aan het IAG Event op vrijdag 6 mei. Van 10.00 uur tot 16.00 uur is er een uitgebreid programma workshops waar jullie aan deel kunnen gaan nemen.

Wat is het IAG?

Het IAG Sportevent is een meerdaags festival waarbij heel veel verschillende dansante en gymnastische sporten op allerlei manieren aan bod komen. Deze uitgekiende formule brengt sporters, trainers, publiek, studenten en andere geïnteresseerden bij elkaar voor een vierdaags evenement.

Op het terrein van Flik Flak kun je terecht in twaalf volledig ingerichte sporthallen en tenten voor onder meer Turnen, Freerunning, Acrogym, Instuiven, Trampolinespringen, Dans, Twirl, RG, Cheerleading, Rope skipping enz enz. Verder vinden er ook nog andere activiteiten plaats op de buitenterreinen en in de grote evenementenhal van Maaspoort Sports & Events. Zo kun je op het binnenplein lekker uit je dak gaan op één van de vele luchtkussens. Verder kun je deelnemen aan de dagelijkse workshops en demo’s die op het GymPOWER Open Podium plaatsvinden. Kortom een veelzijdig programma.

Workshops

Er is een uitgebreid aanbod van diverse sport- en dansworkshops voor iedereen vanaf 6 jaar. Voor de 6- en 7 jarigen hebben wij alvast een programma van workshops in elkaar gezet, zodat deze kinderen met een vast groepje en met een vaste begeleider de workshops kunnen volgen.

Deze dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur!

Het programma voor 6-7 jarigen ziet er als volgt uit:

Circus workshop

Iedereen is wel eens in het circus geweest. Wil je zelf ook eens een aantal   circustrucjes leren? Tijdens deze workshop leer je verschillende technieken van jongleren, acrobatiek tot balanceren op een grote circusbal.

Dubbelmini Trampoline workshop

Een dubbelmini trampoline heeft een extra vlak om op te springen. In deze workshop leer je hoe je op een dubbelmini trampoline moet springen en hoe je twee verschillende sprongen achter elkaar kunt plakken.

En verder sluiten we deze dag af met twee dansworkshops! Deze worden door Monique en Yvonne gegeven. Wat voor dansworkshops? Dat is nog even een verrassing!

Natuurlijk kun je ook alvast even een kijkje nemen op de website:

 www.iagsportevent.nl.

Organisatie en hulp

 

Monique en ik zijn er op vrijdag de hele dag bij om jullie te begeleiden. Maar bij dit grote aantal kinderen is het wel heel prettig als er nog een aantal andere volwassenen zijn vanuit de balletschool die er ook rondlopen om onze kinderen te begeleiden naar de workshops en te helpen waar nodig.

 

KOM HELPEN!!! Wil je komen helpen, laat het ons dan even weten! Je hulp is van harte welkom!

KOM JE HELPEN MAIL DAN NAAR: info@balletschoolmargotbierens.nl 

 

Download hier de brieven om je aan te melden voor de workshops: IAG Dansspektakel brief1 IAG Dansspektakel brief2

 

Dansvoorstelling A Hybrid XMas

Geplaatst op 23 oktober 2015

Op 13 december voeren wij onze nieuwste show op genaamd;

A Hybrid XMas. Een dansvoorstelling waar vele dansvormen, gedanst

door verschillende groepen in allerlei leeftijden, aan je voorbij komen.

Samen zetten onze leerlingen dansend het verhaal neer.

Want er is wat gebeurd met de Arrenslee en de Kerstman. Maar wat,

dat is de vraag. In ieder geval is het Hybride maken van de slee zo'n gek

idee nog niet.

 

 

20151019_16594020151019_165843

Kaartverkoop start op 7 november vanaf 13.30 uur in de balletschool.

Maar even een mail sturen om kaarten te bestellen kan natuurlijk ook.

info@balletschoolmargotbierens.nl

Optreden Dance2 2015!

Geplaatst op 12 oktober 2015

Geselecteerd uit 900 dansen uit de voorrondes hebben we op zaterdag 10 oktober in de Schouwburg te Deventer onze dans 'Turn into the Noise' mogen laten zien tijdens Dance2 2015! Zie hieronder de video.

 

 

 
Turn into the Noise, Dance2 2015

Geselecteerd uit 900 dansen uit de voorrondes hebben we op zaterdag 10 oktober in de Schouwburg te Deventer onze dans 'Turn into the Noise' mogen laten zien tijdens Dance2 2015!

Posted by Balletschool Margôt Bierens on maandag 12 oktober 2015

Nieuwe seizoen van start!

Geplaatst op 15 september 2015

Het nieuwe seizoen is goed gestart met een leuk en zonnig optreden

 

Ook zin om te gaan dansen, maak dan gebruik van ons proefpakket van 4 lessen voor €  10,00. Lessen naar eigen keus, combinaties om meerdere lessen uit te proberen is mogelijk.

 

DSC_0103

Dansfeestje en Dansworkshop

Geplaatst op 12 juni 2015

In de week van 29 juni tot en met 4 juli is het feest in de balletschool. Voor de jongere leerlingen geven we een DANSFEESTJE. Daarvoor hebben jullie in de les al een uitnodiging gekregen. Die kan je weer geven aan een vriendje/vriendinnetje die je mee wilt nemen naar het feestje. Het feestje is tijdens je eigen lestijd en dan gaan we heerlijk dansen tussen de slingers en ballonnen.

En voor de oudere leerlingen hebben we een DANSWORKSHOP.
Voor 13-15 jarigen: Woensdag 1 juli 17.45 uur Jazzdans en donderdag 2 juli 19.00 uur HipHop. Natuurlijk mag je ze allebei volgen en iemand gratis meenemen.

Voor 15+: Donderdag 2 juli 20.00 uur Hip Hop.

Voor 18+: Woensdag 1 juli 19.00 Klassiek Ballet.

Opnames Dance2 op Youtube

Geplaatst op 7 juni 2015

De opnames van de optredens bij Dance2 van 4 april staan op Youtube, je kan ze hieronder zien!

 

 

Hip Hop Audities vanaf 10 jaar, op 31 mei

Geplaatst op 27 mei 2015

HipHop Audities 2015 2

IAG dansspektakel op 15 en 16 mei

Geplaatst op 8 mei 2015

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 mei kan je weer mee doen aan het IAG dansspektakel, veel dans, workshops volgen, optreden op het buitenpodium en een voorstelling geven in de theater zaal.

 

Meer informatie in de Nieuwsbrief April 2015

 

image001

Voorstelling Goulmy en Baarplein zondag 12 april

Geplaatst op 9 april 2015

Op zondag 12 april gaan we een voorstelling geven op het buitenpodium tijdens Het Wijkfeest/kermis op het Goulmy en Baarplein. Veel kindergroepen gaan dansen en we hopen op een gezellig optreden. Kom kijken om 13.30 uur op het Goulmy en Baarplein in de Maaspoort.

 

kermis (2)

Musical Voorstelling

Geplaatst op 29 januari 2015

We hebben weer een geslaagde musical voorstelling gehad op zondag 25 januari in theater De Verkadefabriek. Drie korte musicals waren er te zien opgevoerd door onze enthousiaste musicalleerlingen. Zij presenteerden GEL, VET en SPRAY.